Peuramakkara

Ainesosat:
Peuran/kauriin lihaa (rasva poistettu) – 50 % (500 g)
Porsaanniskaa (ei rasvatonta) – 40 % (400 g)
Rasvaa porsaan selästä – 10 % (100 g)
Merisuolaa / karkeaa suolaa – 12 g/kg
Korianteria – 2 g/kg
Jauhettua mustapippuria – 2 g/kg
Kuivattua salviaa – 0,5 g/kg
Valkosipulimurskaa – 2 tl/kg
Jääkylmää vettä – 0,5 dl/kg. Osan vedestä voi korvata brandylla tai punaviinillä
Halkaisijaltaan 30-32 mm siansuolta – 1,5 m lihakiloa kohden.

  1. Kuutioi liha ja rasva pieniksi kuutioiksi ja aseta suureen sekoitusastiaan.
  2. Mittaa mausteet lihojen yhteispainon mukaisesti ja sekoita mausteet keskenään.
  3. Murskaa valkosipuli ja lisää tarvittava määrä lihasekoitukseen.
  4. Lisää mausteet ja sekoita, kunnes mausteet ja valkosipuli ovat tasaisesti sekoittuneet lihan joukkoon.
  5. Lisää vesi ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt lihoihin. Tämä auttaa myös mausteita sekoittumaan entistä tasaisemmin.
  6. Jauha seos käyttämällä 6 mm reikälevyä.
  7. Käytä manuaalista makkaran täyttäjää tai makkarakonetta, tai jotain muuta työkalua jolla saat pursotettua lihaseoksen suolen sisään.
  8. Tee makkaroista ketju kiertämällä suolta noin 100 mm välein.

Toivottavasti nautit reseptistä.

Etusivu | Kauppa