Tämä peuramakkara on yksinkertainen ja maukas resepti, jolla voit valmistaa peuramakkaraa keittiössäsi käyttäen ainesosia, joita löytyy helposti mistä tahansa supermarketista.
Ainesosat:
Peuran/kauriin lihaa (rasva poistettu) – 50 % (500 g)
Porsaanniskaa (ei rasvatonta) – 40 % (400 g)
Rasvaa porsaan selästä – 10 % (100 g)
Merisuolaa / karkeaa suolaa – 12 g/kg
Korianteria – 2 g/kg
Jauhettua mustapippuria – 2 g/kg
Kuivattua salviaa – 0,5 g/kg
Valkosipulimurskaa – 2 tl/kg
Jääkylmää vettä – 0,5 dl/kg. Osan vedestä voi korvata brandylla tai punaviinillä
Halkaisijaltaan 30-32 mm siansuolta – 1,5 m lihakiloa kohden.
- Kuutioi liha ja rasva pieniksi kuutioiksi ja aseta suureen sekoitusastiaan.
- Mittaa mausteet lihojen yhteispainon mukaisesti ja sekoita mausteet keskenään.
- Murskaa valkosipuli ja lisää tarvittava määrä lihasekoitukseen.
- Lisää mausteet ja sekoita, kunnes mausteet ja valkosipuli ovat tasaisesti sekoittuneet lihan joukkoon.
- Lisää vesi ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt lihoihin. Tämä auttaa myös mausteita sekoittumaan entistä tasaisemmin.
- Jauha seos käyttämällä 6 mm reikälevyä.
- Käytä manuaalista makkaran täyttäjää tai makkarakonetta, tai jotain muuta työkalua jolla saat pursotettua lihaseoksen suolen sisään.
- Tee makkaroista ketju kiertämällä suolta noin 100 mm välein.
Toivottavasti nautit reseptistä.
Kotiin Näytä kaikki tuotteet