Häränhäntäpata

Aineet:

paistamiseen voita
800 g häränhäntää
2 rkl vehnäjauhoja
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 rkl tomaattipyrettä ( minä käytin tomaattichutneytä , Ballymaloe)
1-2 porkkanaa
200 g herkkusieniä
puoli pulloa punaviiniä
4-5 dl lihalientä
2 laakerinlehteä
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 kourallinen tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohjeita:

1) Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen valmistusta.
2) Leikkaa nivelten kohdalta palasiksi. Leikkaantuu yllättävän helposti, kun löytää vain oikein leikkauskohdan. Pikkasen pitää etsiä helpointa kohtaa.
3) Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana.
4) Kuumenn paistinpannussa voita ja ruskista lihanpalat. Ripottele vehnäjauhot pintaan hyvin sekoittaen ja siirrä lihat pataan. Huuhtele pannu kuumalla vedellä ja kippaa vesi myös pataan.
5) Kuullota seuraavaksi pannulla sipulit ja porkkanat. Sekoita joukkoon tomaattipyree/chutney. Lisää sitten nekin pataan. Kaada pataan viini, lihaliemi ja lisää mausteet.
6) Kypsennä uunissa 80-90 asteessa noin 8 tuntia. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa pataan pannulla voissa paistettuja herkkusieniviipaleita.
7) Tarjoa perunoiden kera, esim.lohkoperunat, keitetyt perunat tai perunasurvos kaikki sopivat seuraksi.

Kotiin      Näytä kaikki tuotteet