1-2-3 skandinaaviseen tyyliin vihanneksia

Nopea ja helppo, herkullinen marinointitapa. Voit marinoida mitä tahansa vihanneksia tai tehdä sekakurkkuja tällä reseptillä.

Valitse vihannes tai vihannekset, jotka haluat marinoida, ja valmistele vihannes marinointia varten.

Jos haluat marinoida kurkkua, viipaloi kurkku suikaleiksi viipaloimalla kurkku pituussuunnassa. Voit myös viipaloida kurkun kiekoiksi (ei liian ohuiksi). Laita kurkku siivilään, joka on ripustettu toiseen astiaan. Lisää kurkkuun karkeaa suolaa ja sekoita kurkkua käsin, jotta suola jakautuu tasaisesti koko kurkkuun. Tarvitset kohtuullisen määrän karkeaa suolaa. Anna kurkun seistä vähintään 30 minuuttia, jotta neste valuu kurkusta. Pese kaikki suola pois kurkusta kylmällä vedellä ja anna veden valua kurkusta muutaman minuutin ajan.

Jos käytät sipulia, leikkaa sipulin päät irti ja kuori sipuli. Viipaloi sipuli keskeltä toisesta päästä läpi. Viipaloi sipuli ohuesti litteän pään poikki ja erottele renkaat.

Jos haluat pehmeämpiä vihanneksia, kiehauta kattilassa vettä ja laita pikkelöitävät vihannekset kiehuvaan veteen noin 3 minuutiksi. Poista vihannekset vedestä ja anna jäähtyä. Säästä kattila myöhempää käyttöä varten.

Laita vihannekset marinointipurkkiin. Älä pelkää pakata vihanneksia tiiviisti purkkiin.

Valitse etikka, jota haluat käyttää. Suosittelen valkoviinietikkaa, omenaviinietikkaa tai valkoviini-/punaviinietikkaa. Voit käyttää 5 % tai 12 % etikkaa. Valmista neste käyttämällä: 1 mittaa valkoista sokeria, 2 mittaa 5 % etikkaa ja 3 osaa vettä TAI 1 mittaa 12 % etikkaa, 2 mittaa sokeria ja 3 osaa vettä.

Laita seos kattilaan.Kiehauta seos, jotta sokeri liukenee kunnolla.

Jos haluat pehmeämpiä suolakurkkuja, lisää kuuma neste suolakurkkupurkkiin ja täytä purkki niin täyteen, että se peittää vihannekset, ja sulje purkki. Anna suolakurkkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja säilytä viileässä paikassa tai laita ne jääkaappiin vähintään kahdeksi päiväksi.

Jos pidät suolakurkkujen rapeudesta, anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin lisäät sen suolakurkkupurkkiin. Sulje suolakurkkupurkki ja laita suolakurkkupurkki viileään paikkaan tai jääkaappiin muutamaksi päiväksi.

Translated with DeepL