Aineet:
1,4kg häränhäntää paloina
2,5 dl punaviiniä
7dl sorsalientä (myös kana- tai kasvisliemikin käy)
2l vetta
5rkl bong touch of taste häränlihafondia
1 iso sipuli
15 maustepippuria
1 sellerin varsi
pala inkivääriä
1tl kanelijauhetta
2 tähtianista
2 kynttä valkosipulia tai 1 rkl valkosipulirouhetta
1-2 sitruunan mehut
vaihtoehto 1:
6 perunaa
1 iso paprika
pätkä purjoa
vaihtoehto 2:
1 porkkana
pätkä purjoa / lanttua / Palsternakkaa
Ohjeet
1. Kaada oliiviöljyä kattilaan ja ruskista häränhännät 2 – 3 erässä joka puolelta. Nosta hännät kattilasta sivuun odottamaan.
2. Lisää punaviini kattilaan ja rapsuttele paistamisen jäljiltä jääneet rippeet irti kattilasta. Anna kiehua kunnes viini on muuttunut siirappimaiseksi.
3. Laita hännät takaisin kattilaan ja anna niiden hikoilla kannen alla erittäin miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
4. Lohko ja lisää sipuli, neste ja mausteet (häränlihafondi, sellerin varsi, kaneli, tähtianikset. maustepippurit, laakerinlehdet, valkosipuli ja inkivääri kuorineen). Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla kunnes liha irtoaa luista helposti (n. 2 – 3 tuntia).
5. Nosta häränhännät, selleri, anis, inkivääri ja laakerinlehdet pois kattilasta ja erottele liha luista. Leikkaa kasvikset ja laita lihojen kanssa kattilaan porisemaan kunnes kasvikset ovat kypsiä. Purista sitruunamehu keiton joukkoon ja tarjoile.