Amerikkalaisilla on hot doginsa, ja eteläafrikkalaisilla taas on ”Boerewers Roll”, ”Boerie Roll” tai ”Brown Dog”.
Ainekset (8 kpl):
2 isoa sipulia
2 kuorittua valkosipulinkynttä
Viipaloituja sieniä (lisää oman makusi mukaan)
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl fariinisokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa (valinnainen)
1 kg Boereworsia tai 8 makkaraa
8 hot dog sämpylää
Lempisinappiasi
Kaalisalaattia, suolakurkkuja (gherkin) tai salaattia tarjoiltavaksi hodareiden kanssa.
Valmistaminen:
– Paista pannulla tai grillaa Boereworsit tai makkarat
– Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja erottele renkaat toisistaan
– Kuutioi tomaatit
– Murskaa tai pilko valkosipuli
– Lisää 1-2 rkl oliiviöljyä paistinpannulle
– Lisää sipulit ja valkosipuli pannulle
– Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan ja paista miedolla lämmöllä noin 5 min
– Lisää fariinisokeri ja jatka pastamista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja karamellisoituneita
– Lisää balsamiviinietikka ja paista vielä 2 min
HUOM: Pidä huolta, ettei pannusi ole liian kuuma ja etteivät sipulit pala, etenkään sen jälkeen kun sokeri on lisätty.
– Halkaise sämpylät ja voitele kevyesti oliiviöljyllä tai voilla
– Leikkaa Boerewors tai makkarat sämpylöiden pituisiksi pätkiksi
– Lisää Boerewors tai makkarat sämpylöihin
– Lisää sipulisekoitus
– Tarjoile kaalisalaatin, suolakurkkujen tai salaatin kanssa
– Muista sinappi!