Päivin Makkarakeitto on kevyt herkullinen suomalaistyylinen makkarakeitto, jota voi valmistaa ja tarjoilla ympäri vuoden.
Noin 6 annosta
Ainekset
– 1,0-1,5 l vettä
– 500 g tomaattimurskaa
– 200 g palsternakkaa
– 200 g porkkanoita
– 200 g lanttua
– 6-7 keskikokoista perunaa
– 500 g Sausages Finlandin makkaraa tai Quick ’n Easy makkaranliha
– 1 ruukku persiljaa
– yrttisuolaa
Ohjeet
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta.
Paloittele kuoritut juurekset ja lisää kiehuvaan liemeen, perunat hieman muita myöhemmin.
Anna kiehua, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.
Lisää tomaattimurska.
Purista loppuvaiheessa joukkoon makkara, anna kypsyä muutamia minuutteja.
Tarkista maku. Lisää suolaa tai yrttisuolaa tarvittaessa.
Ripottele joukkoon tuoretta persiljaa.