Melktert / Milk Tart

Melktert / Milk tart

Melktert tai Milk Tart on suosittu eteläafrikkalainen jälkiruoka. Piiras polveutuu vuonna 1652 Hyväntoivonniemelle tulleiden uudisraivaajien reseptistä. Reseptistä on useita versioita saatavilla. Olemme kokeilleet monia, mutta tämä on suosikkimme ja vaivaton tehdä. Olemme käyttäneet tätä reseptiä yli 35 vuoden ajan. Ei vaadi uunin käyttöä!

Ota yksi pakkaus Marie-keksejä ja murskaa keksit. Marie-keksejä on saatavilla useimmissa kaupoissa. Me käytämme yleensä Lidlistä saatavia, sillä ne ovat mielestämme parhaita.

Sulata 125 g voita.
Sekoita Marie-keksien muruset sekä voi.
Painele seos piirakkavuokaan muodostaaksesi piiraan pohjan sekä reunat.
Laita vuoka jääkaappiin.

Tee seuraavaksi täyte.

Ainekset:
6 dl maitoa
1 ½ rkl Maizenaa
1 ¼ rkl jauhoja
100 g sokeria
2 munaa
½ tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
2/3 tl (tai 1 jälkiruokalusikallinen) voita
kanelia piiraan päälle ripoteltavaksi
hyppysellinen suolaa

Valmistusohje:
1) Vatkaa munat hyvin sekaisin
2) Lisää sokeri, jauhot, Maizena ja suola munien joukkoon ja sekoita hyvin
3) Kiehauta maito ja poista se kuumalta levyltä
4) Lisää munasekoitus hitaasti maidon joukkoon koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Jos seos ei osoita paksuuntumisen merkkejä, siirrä kattila uudelleen liedelle ja sekoita, kunnes se alkaa paksuuntua. Älä tee seoksesta liian paksua, sillä se hyytyy lisää viiletessään.
5) Lisää seokseen viimeisenä voi ja vanilja ja sekoita ne joukkoon.
6) Kaada seos pohjan päälle.
7) Ripottele kanelia piirakan päälle.
8) Laita jääkaappiin hyytymään.

Piiraan pohjan voi tehdä myös murotaikinasta.

Kotiin      Näytä kaikki tuotteet