Eteläafrikkalainen häränhäntäpata

Ainekset
2 kg häränhäntää
Merisuolaa
Pippuria
2,5 dl jauhoja
Oliiviöljyä
Mausteita oman maun mukaan
2,5 dl hienonnettua sipulia
2,5 dl hienonnettua selleriä
2,5 dl hienonnettua porkkanaa
400 g hienonnettua tomaattia
4 hienonnettua valkosipulin kynttä
2 tuoretta timjaminoksaa tai 1-1½ tl kuivattua timjamia
3 laakerinlehteä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl lihalientä
50 g fariinisokeria (myös valkoinen sokeri käy)
Kourallinen tuoretta persiljaa

Valmistus
1) Mausta häränhäntäpalat suolalla ja pippurilla
2) Laita jauhot kulhoon ja pyörittele häränhäntäpalat jauhoissa
3)Lämmitä oliiviöljy kattilassa, lisää häränhäntäpalat ja ruskista kunnolla
4) Nosta ruskistetut häränhäntäpalat pois kattilasta
5) Käännä levyä pienemmälle ja vähennä öljyn määrää kattilassa. Lisää kattilaan hyppysellinen
suolaa, mausteita oman makusi mukaan, kasvikset, yrtit (ei persiljaa), valkoviini, lihaliemi
sekä sokeri. Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Jos käytät pakastekasviksia, kypsennä kasviksia
kunnes ne ovat sulaneet ja jatka kypsentämistä vielä noin 5-10 minuuttia. Jos et halua
käyttää valkoviiniä, korvaa nestemäärä lihaliemellä (2,5 dl)

Kotiin      Osta nyt